Om

OM JOHNNY ALLAN MASTRUP NIELSEN

 

Jeg har kørt på landevejene som musiker siden 1988. 30 år på landevejen, og over 1500 spillejobs i rygsækken.

 

Jeg har spillet guitar, sunget, underholdt, lavet spas og løjer. Lavet lys og lyd. Udgivet en plade. Været i hver en afkrog af vores skønne land. Snakket med gud og hver mand. 

 

 

Fakta:

 

- Johnny Allan Mastrup Nielsen - ( Født Johnny Allan Jensen )

- Født 8 oktober 1971 - Rishospitalet - København

- Udlært Blikkenslager, og derefter Byggetekniker - BHT KBH

- Arbejder til daglig i VVS-Branchen

- Autodidakt, sanger, guitarist & komponist, menneske

- Far for 1 Stk. skrubbe - Maja Dorthea Mastrup Nielsen - Født 11 April 2010

 

 

Musikalsk Biografi - Den personlige ville blive for lang...

 

Interessen for musikken kom først sent. Jeg kom på efterskole, pga. for meget uro i kroppen, hed det sig dengang; Var vel nærmest lidt af en rod!

 

På efterskolen startet interessen for guitaren, men jeg fandt hurtig ud af at, det bare at spille på guitar, var lidt kedeligt. Man kunne ikke rigtig høre, hvad det var for en sang, man prøvede på at spille. Derfor prøvede jeg at synge lidt med, mere for at andre også gad høre mig spille - Første "Aha" oplevelse - Nu gad folk godt lytte, når først tonerne fra, Beatles, Kim Larsen, og alle de andre kom. Nu kunne de høre, hvad det var, jeg havde prøvet at spille for dem det sidste år.

 

Jeg fandt hurtigt ud af, at jeg havde en medfødt evne til at fange folk. Ikke, at jeg havde det store musikalske talent, med at jeg kunne fange folk, med min stemme, og mit entertainment gen. Da jeg kom hjem fra efterskolen som 16 årig, lå det hele lidt stille. Her var hverdagen jo ikke fyldt, med andre unge mennesker, som bare ville høre mig spille. Men jeg kunne mærke, at jeg savnede at spille for andre. Så jeg gik rundt til alle caféer i Køge, og spurte om jeg måtte spille der. Tal om, at være bekendt med afslag, efter den rundtur!

 

Så kom militær tiden. Min nabo hadede soldater. Og i hans iver, for at fortælle mig det, kom vi til at tale sammen. Han spillede trommer, og her startede min Glorværdige karriere.

 Peter og jeg startet bandet "The Neighbors" - genialt ikke. Jeg ved ikke om man kan kalde det et band, for vi var kun os to. Trommer og guitar. Ja - man skal ikke sætte sit lys under en skæppe. ”Lidt ligesom den med Brumbassen. Den ved jo ikke, at den ikke kan flyve.” Vi ville jo bare spille noget musik. Så skide vær´ med, om man kan "tillade sig", kun at være trommer og guitar! Vi tog rundt, og spillede for venner og bekendte. Og fik da også spillet til Lellinge børnefest - STORT - dengang.

 

Herefter kom turet til Bandet "The Plumbers". Min storebror spillede på trommer, og vi havde før snakket om at starte et band. Eftersom vi begge er uddannet blikkenslager, ja så kom navnet nærmest af sig selv. Igen samme koncept - Trommer & guitar.

 

Jeg, var nu blevet lidt mere pernippen med tiden, og syntes nu ikke mere, at man ikke kunne rejse rundt med kun trommer og guitar, så vi begyndte at lede efter andre musikere.

Her løb vi så ind i bassisten, Palle Christensen og keyboardmanden, Mikkel J. Jensen. Derudover fik vi lokket min gamle ven Michael Britze med på lead guitar. Gennem årene fik vi spillet nogle fede jobs...

Mikkel og jeg dannede også i denne periode cover duoen " DaneDuo", da det ikke altid var muligt for folk, at hyre et helt band.

 

Under Plumbers perioden, fik jeg også rodet mig ind i andre ting. Bl.a. bandet "Albert Says", som senere kom til at hedde "Splint". Her spillede bl.a. Morten Bay og  Anders Haar, klavermand, som jeg også lavet lidt cover sammen, under navnet "Mamma’s Bar fighting".

 

Lysten til at prøve kræfter med at skrive selv, begyndte at melde sig. Mikkel havde nogle ideer liggende, og jeg havde jo aldrig prøvet at skrive selv, så det var et godt sted at starte. Kreativiteten var høj, og pludselig havde vi, til en hel plade. Men vi skulle ud og finde nogle musikere, og her fandt vi bla.:

Bjørn S. Møller – Lead guitar, & Merih Cihan – Trommer. Bandet kom til at hedde "KISMET". Vi meldte os til en talentkonkurrence, i Solgårds-parken i Strøby, og vandt den. Præmien var en hel dag i Latin Underground Studio. Men hvad kan man nå på en dag? Så vi tog i banken og lånte penge, sådan at vi kunne være en hel uge i studiet. Dette blev til min første plade udgivelse, der kom til at hedde ”Kind of sad".

 

I "KISMET" havde jeg lært bl.a. Jesper Halse, Jonas N. G. Nielsen, og Allan Olesen at kende. Når vi var ude og spille store koncerter, havde vi ikke selv skrevet numre nok, så vi spillede også nogle cover numre, og vel og mærket cover, på den fede måde. Disse live jobs, med Cover på den fede made, fødte ideen ”The Live Jukebox”. Vi var nød til at spille cover, for at tjene nogle penge til vores eget projekt. Og jeg havde jo allerede en masse cover numre liggende og vente. Så Jesper og jeg, begyndte at spille nogle små cover jobs. Det tog hurtigt om sig, og nogle gange tog vi en, eller to mere med.

 

I ”The Live Jukebox”, nået bl.a.: Allan Olesen, Jonas N. G. Nielsen, Mikkel J. Jensen, & Michael Britze at spille.

Mens ”KISMET” kørte for fuldt tryk, manglede jeg et sted hvor jeg kunne udvikle min sammenspilssans, og mit sangtalent. Så jeg tilbyd mig som banddoktor og sanger, i den blå avis.

Her ringede en herre, ved navn Ole Fjeldsøe, fra et orkester der øvede i Fløng ved Roskilde.

De manglede en sanger, og kunne da også godt bruge lidt hjælp, til at få musikken til at hænge lidt bedre sammen. Dette orkester kom senere til at hedde Sticky Fingers.

 

Man må sige at de både manglede en sanger, og så sandelig også noget musikalsk sammenhæng. Men det skal jeg love for, at de har fået siden.

De herrer, Ole, Mads, og Lars som er grundstammen i Sticky Fingers, den dag i dag, er blevet nogle af de bedste venner jeg kan ønske mig. Vi har spillet omkring 50 jobs sammen gennem de sidste 8 år, og hvilke jobs.

Fra diverse privat jobs, til store koncerter, for mange mennesker. Men man må sige, at vi toppede i september 2006 på Teaterbygningen i Køge - Vores fælles Svendestykke. Hvilken en aften! Den vil jeg aldrig glemme. Jeg spiller stadig i Sticky Fingers…

 

På en sommerdag, hvor Rasmus Schrøder, endnu en Køge musikere, spillede i en eller anden baggård i Køge, mødte jeg Peter Edelmann, og en ny tid begyndte.

 

Peter Edelmann, Jesper Halse & jeg dannede nu trio i ”The Live Jukebox”. Snart ændret vi navn til ”Den Levende Jukebox”, fordi folk troede, at vi bare kom og stillede en Jukebox op, og så spillede den. Det tror nogen folk stadig?

 

I ”Den Levende Jukebox” har disse bl.a spillet.:

Morten Lyngsøe, Anders Thambo, Flemming Olsen, Nicholas Findsen, Allan Møbius, Michael Britze, Palle Christensen, Brian ?, Nikolai Skaaning, Sacha Dupont, Morten Bay, Anders Haar, Allan Olesen, Stig Henriksen, Thomas ”Totter” Ravn, Niels Poulsen, Rasmus Schrøder, Tom Jensen, m.fl.

 

Sideløbende med en masse cover jobs, meldte lysten sig, til at skrive selv igen, og KISMET var desværre brudt op, af forskellige årsager.

 

Jonas N.G. Nielsen, Jesper Halse og jeg valgte at forsætte i en konstellation, Halse, Nielsen & Grundsted, hvor vi spillede egne kompositioner. Det gik rigtig godt, og vi varmede bl.a. op for Henrik Lauenbjerg, og Søs Fenger. Vi kunne desværre ikke blive helt enige i den konstellationen, så Jonas og jeg valgte at forsætte alene.

Dette blev selvfølgelig til Nielsen & Grundsted. Vi tog lidt rundt i Danmark, og spillede på nogle forskellige Sing/song-writer steder, og prøvede at få folk til at lytte på vores musik.

 

Jeg var efterhånden blevet voksen, og var nu begyndt at skrive på dansk… Utrolig spændende.

 

Som jeg også skriver her på min hjemmeside, ved siden af mine tekster, blev jeg inspireret af noget der gjorde, at jeg fik lyst til at skrive på dansk. 4 Numre blev det til, og så gik jeg i stå? Jeg ved ikke hvorfor, men jeg skrev 4 numre, på under 4 måneder, og så kom der bare ikke mere. Dette var i efteråret 2003, og hen over julen. Jeg håber at jeg engang kommer i gang igen, da jeg selv syntes at det faktisk gik meget godt, med de første numre, på eget modersmål.

 

Siden har jeg spillet landet tyndt i ” Den Levende Jukebox”. Jeg tror Peter & jeg har spillet i gennemsnit 60-80 jobs om året. Alt lige fra jobs i en stue for 5 mennesker, til store jobs på Køge Torv, Firma fester for flere hundreder mennesker, ja alt mellem himmel og jord. Og for den sags skyld, over hele Danmark. Fra Gedser til Skagen, og fra Esbjerg til Hundested. Jeg tror Peter Edelmann og jeg har spillet tæt på 750 jobs sammen i de sidste 8 år. Det har været nogle utrolige fede år, med masser af utrolige oplevelser.

 

Samarbejdet mellem Peter Edelmann og jeg stoppede desværre, pr. 1/1-2008. Dette gjorde at jeg var nød til at finde nye veje, at underholde folk på.

 

Da jeg i sin tid startede min karriere på landevejen, startede jeg med at spille alene. Det blev hurtigt ensomt. Men dengang var jeg også en ung knøs. Det begyndte jeg så på igen pr. 1/1-2008, og det blev faktisk skide skægt. Måske var jeg nu blevet moden nok, til at klare et publikum selv.

 

Biografien er nu nået til i dag, hvor jeg også skal ud og spille….Og jeg har for resten også lige rodet mig ind i noget Elvis projekt, og har også glemt at nævne, at jeg gennem alle årerne har rodet med ting som.:

Fajabafa, ( MULIK – Musikere Uden Lokaler I Køge ), Musikforeningen – Bygningen. Lavet lyd for diverse bands, lavet indspilninger for diverse bands, osv, osv, osv….

 

 

07/06-2008.:

Den levende Jukebox Lukker

Det går stærkt i musikerelivet. Jeg og nogle dejlig musikere, starter " The Copy Band". Konceptet hvor vi spiller, og tolker Kopimusik på den fede måde.

 

31/10-2008.:

Jeg går ud af Sticky Fingers & Elvis-a-Live

Efter næsten 10 dejlige år. Har jeg valgt at gå ud af bandet Sticky Fingers. Det gør ondt. Vi har, kan i forstille jer, været igennem næsten alt sammen.

 

04/06-2009.:

The Copy Band begynder at tage form.

Cirkusheste skal ikke være særlig lang tid væk fra savsmulen, vel ? Jeg savner at spille. Og i en lille brandert, stod Jonas og jeg på bygningen i Køge, og snakkede om, om vi ikke snart skulle spille noget musik. Og det syntes jeg jo klart at vi skulle. Men denne gang skulle det være rigtig musik.

 

Jonas syntes vi skulle spille numre af bandet "The Band", og derfor foreslog jeg i min lille "kvicke" forårs brandert, at vi selvfølgelig skulle hedde "The Copy Band".

Denne lille snak gjorde, at vi langsomt startede "The copy band" op. Og hvilke held. Det er blevet et dejligt lille band. Mig selv sagde hunden, Michael Britze, Jonas Grundsted, Søren Krogsgaard, og Allan Møbius. Allan stoppede desværre hurtigt, så vi søgte på det store "indernet" og var så heldige at finde Jan Weiberg - Dejlig bassist. Nu skal vi bare have nogle jobs, og ud på landevejen.

 

01/02-2010.:

The Copy Band aftager lidt form.

Jan Weiberg har valgt at forlade The Copy Band. Så nu må vi ud og finde en anden bassist. Vi er begyndt at lede. Og har fået mange henvendelser. Og ind da fra rigtig gode folk. Nu skal vi bare til at vælge. Uh ha da da...

 

15/03-2010.:

Ny Bassist fundet til The Copy Band. Kristian Jessen. Håber han bliver i mange år. Rigtig sød gut. Og så kan han bare spille bas. En rigtig musikere. FEDT...!!!

 

02/04-2010.:

Venter på at blive far.

 

Helle havde termin i går. Så jeg går bare i et varkum, og venter og venter og venter...Jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal tage mig til. Maja Dorthea Mastrup Nielsen blev født d. 10/04-2011.

Sticky Fingers mangler en forsanger. Så jeg har besluttet mig at prøve krafter med det igen. Stones har aldrig rigtig været mig. Men man skal stille sig selv nogle ufordringer her i livet. Så nu prøver jeg. Jeg savner også at spille sammen med de drenge.

 

12/07-2010.:

Så fik jeg prøvet Sticky Fingers af igen. Det var bare ikke mig. Jeg er og bliver en popdreng. Med jeg er glad for at jeg fik prøvet det af. Man skal udfordre sig selv her i livet. Men denne udfordring blev en for stor mundfuld for mig. Been there -  Done that...

 

I mellemtiden har vi, Søren, Allan Møbbe og jeg, startet et meget lille side projekt op. En lille trio, der spiller den sjove røvballe. Skægt...The Sloppy Band. Og det er vi...På den fedt måde.

 

15/06-2011.:

Denne trio er siden blevet ændret lidt. Allan Møbbe er gået ud. Og Kristian Jessen er kommet med på bas + Min gamle ven Peter Edelmann er kommet med. The Sloppy Band består nu af.: Søren Krogsgaard, Peter Edelmann, Kristian Jessen, og mig sagde hunden - Vov...

 

18/11-2011.:

Pga at Michael Britze desværre dør i en ALT for tidlig alder, beslutter vi for at holde en pause i The Copy Band. Spørsmålet er om vi nogensiden bliver det samme band uden Michael. Jeg tror det ikke.....

 

16/01-2012.:

Pt står alting lidt stille. The Sloppy Band øver lidt i ny og næ...

 

15/05-2012.:

The Copy Band bliver lagt ned...Vi vil ikke køre det videre uden Michael...

 

25/07-2012.:

Der er kommet godt gang i The Sloppy Band. Og vi har fået bygget nyt øvelokale. Det er bare så fedt at have fået sit eget øvelokale igen.

Mine egne ting står lidt stille i øjeblikket. Meeen det skal nok komme igen...

 

03/01-2013.:

Har lige haft fornøjelse af at spille med Flemming Olsen, Rune Holberg, Christian Kronborg, og Peter Edelmann til 2 Juledagsrock på Teaterbygningen i Køge.

Og ud over det, skal jeg spille nytårskoncert med Here And Now her d. 19 januer 2013.

Det glæder jeg mig helt vildt til. Vi er ved at være øvet godt op. Og skal på bootcamp i marts måned i Sverige 2 hele dage, og fin pudse det sidste. Jeg tror vi får et godt år i Here And Now...

 

07/02-2013.:

The Sloppy Band og Peter Edelmann er blevet einge om at stoppe vores samarbejde. Så skal vi ud og finde en ny klaver bokser...

 

15/04-2013.:

Vi har fundet en nye klaverbokser til The Sloppy Band, Ulrik Lindgren. Super spillemand. Det skal nok blive godt...

 

15/05-2013.:

Olav har besluttet sig for at gå ud af Here And Now. Så nu skal vi ud og finde en ny mand til bandet, så noget lo.. Nå, men intet er så skidt, så det ikke er godt for noget.

 

20/07-2013.:

Jeg er begyndt at gå til sangundervisning igen. Det er MANGE år siden. Og denne gang har jeg været ude og headhunte en dame der hedder Gry Harit. Super underviser. Og rigtig sød dame.

 

28/12-2013.:

Så lykkes det at finde en ny lead guitarist til Here And Now. Hr. Claus Blæsberg Madsen. Tidligere guitarist i det forgangene Karl Hermann trio. Super sød gut. Og en dejlig musikere. Jeg se frem til det gode samarbejde...

 

15/03-2014.:

Hr. Claus Blæsberg Madsen går ud af Here And Now, og ind kommer min gode gamle ven Bjørn Stig Møller.

Mit hjerte smiler....

 

10/09-2014.:

Here And Now stopper samarbejdet pga. kunstneriske uoverensstemmelser.

 

10/09-2014.:

Et projekt med arbejdstitlen "Dunk & Måne" starter op af resterne fra Here And Now - Bjørn Møller, Kim Rasmussen og tilkommer Kristian Jessen.

 

08/06-2015.:

"Dunk & Måne" bliver til Rosewood, bestående af Mig sagde hunden, Bjørn Møller, Kristian Jessen & Kim Rasmussen. Det bliver så godt.

 

09/03-2016.:

Rosewood køre godt. Vi er ved at få nogle faste kunder. Så der skal ikke arbejdes så hårdt mere, for at få jobs.

Vi, fra Rosewood, har startet et sideprojekt op, der hedder Tonespor. Her skal vi spille dansk filmmusik fra 1930, og fra til i dag...Det bliver sjovt...

 

13/04-2016.:

Tonespor køre langsomt frem ad. Vi håber at være klar i efteråret 2017...

 

09/08-2017.:

Tonespor køre stadig fremad. Vi har fået Peter Aagaard og Claes Martinsen med på holdet. Og Kristian Jessen er sprunget fra. Bandet Rosewood bliver lagt ned. Og vi flytter musikere og musik over i Den Levende Jukebox.

 

09/08-2017.:

- Den Levende Jukebox køre på højt blus her i 2017, Med Peter Edelmann og jeg. Og bliver supleret med  bl.a. Kristian Jessen, Ulrik Lindgren, Kim Rasmussen, Søren Krogsgaard, Helge Solberg, Søren Jacobsen, Martin Rimi, Osv...

 

11/01-2019.:

Det er længe siden jeg har fået opdateret siden. Så her kommer lige lidt fra det sidste lange stykke tid.

Projektet Tonespor er nu langt om længe ved at være køreklar. Vi har vores første offecielle job i marts 2019. Super nice...

 

Den Levende jukebox køre stadig. Rosewood kan genoplives ved specielle lejligheder, og så har vi startet et nyt projekt op. Mastrup, Møller og Rasmussen. Det bliver et projekt hvor vi spiller musik, hovedsagligt af danske sangskrivere som har noget på hjertet. Allan Olsen, Johnny Madsen, Alberte Winding osv. Lige pt starter vi med at lave Johnny Madsen Akustisk. Det bliver sjovt...!!!

 

07/07-2019.:

Jeg er for første gang i mange år, er jeg begyndt at spille uden alene. Det er sjovt...

 

 

22/10-2019.:

Tonespor bliver lagt på hylden et stykke tid. (måske fort altid).

 

 

18/02-2020.:

Rosewood bliver nedlagt, og flyttet over i Mastrup, Møller & Rasmussen.

 


27/10-2022.:

Mastrup, Møller & Rasmussen køre for fuld blus med vores Johnny Madsen Akustisk Showcase.Hvis jeg har glemt nogle, er det ikke fordi de ikke har betydet noget for mig. Men 30 år på landevejen, gør et eller andet med ens hjerne…tak for opmærksomheden, og god dag.